Novinky z Moravské Vinotéky

Novinky z Moravské Vinotéky

 

 

 

 

 

 

Rádi bychom Vás pozvali na ochutnávku italských vín z Kalábrie, která se bude konat ve středu 18. listopadu od 19 hodin v Moravské Vinotéce. Vína z Kalábrie se vyznačují příjemným poměrem ceny s kvalitou. Mají zajímavý jižní charakter, v němž se snoubí síla s ovocností. Odrůdy této révy vinné se pěstují více než 2000 let, proto poskytují odlišný chuťový vjem i vůni oproti našim moravským odrůdám.

Ochutnávka začne, jak již bylo zmíněno, v 19 hodin. Vstupné je ve výši 180 Kč.

Těšíme se na Vás!

Od 9. 11. máte jedinečnou možnost koštnout mladé víno i mezi našimi "sudovkami". Na čepu je Modrý Portugal od pana Práta z Velkých Pavlovic. Jeho rubínová barva, jemná vůně a sametová chuť se skvěle hodí k lehčím pokrmům i "Martinské sváteční tabuli". Litr tohoto mladého vína u nás pořídíte za 66 Kč.

A pro připomenutí, sv. Martin k nám do Moravské Vinotéky dorazí již 11. 11. v 11,11 hodin. Tak nezapomeňte..., těšíme se na Vás.

 

Svatý Martin se již blíží a s kvalitním mladým vínem se snoubí také "Martinská husa". Jistě si rádi pochutnáte nejen na víně. Proto zde uvádíme Svatomartinskou nabídku restaurace "U 3 OPIC". Restaurace se nachází v Králově Poli na Palackého třídě č. 77, kousek od naší vinotéky. Doporučujeme Vám rezervaci místa předem, vzhledem k velkému zájmu o "Martinskou baštu". Níže uvedené menu se bude podávat všem účastníkům našeho koštu od 14 do 17 hodin (časové rozmezí je závislé na vystoupeních Slávka Janouška na Mojmírově náměstí).

Dobrou chuť ;-).


SVATOMARTINSKÁ NABÍDKA - U 3 OPIC (od 9. 11. po celý týden)

Předkrm:

  • 100 g Konfitovaná husí játra v sádle, čerstvý královopolský chléb 79,-
  • 100 g Restovaná husí játra flambovaná koňakem s ostružinovou redukcí, opečený toast 89,-

Polévka:

  • 0,4 l Silný husí kaldoun s drůbkami, kořenovou zeleninou a čerstvě nasekanou petrželkou 49,-

Hlavní nabídka:

  • 900 g Pomalu pečená čtvrtka Svatomartinské husy na jablkách, podávaná s nádivkou z jater a vlašských ořechů, medové červené a kysané bílé zelí, variace houskového a špekového knedlíku 259,- (možnost pečeného husího stehna 450g v ceně 199,-)
  • 200 g Dorůžova pečené kachní prsíčko, filované na krémovém dýňovém risottu s šalotkou 189,-
  • 200 g Smažená husí játra, domácí bramborový salát s majonézou 149,-

Dezert:

  • 1 ks Mrkvový koláč s tvarohovým krémem, zdobený domácí šlehačkou 39,-

 

http://www.u3opic.cz 

tel. +420 774 959 555 (rezervace)

Tak jako každý rok jsme pro Vás připravili košt zajímavých Svatomartinských a Mladých vín. Letošní úroda skvěle dozrála, proto se máme všichni na co těšit. Aktuálně chystáme vzorky z vinařství Bíza, Červinka, Lahofer, Sonberk, Hort, Ampelos, Nové vinařství, Palavín, Grmolec, Pavlovín, Košut, Plaček, Sedlák, Hlinecký, Šalša a jiní.

Jako třešničku na dortu pro skutečné znalce, připravujeme i košt archivních Svatomartinských vín :-) a Svatého Martina od Slávka Janouška - https://www.youtube.com/watch?v=2j9VavTEH5M.

Minulý ročník Sv. Martina - fotky: 
https://plus.google.com/photos/104878010850487812944/albums/6081177532109746273?banner=pwa

Starší alba z MV:
https://plus.google.com/photos/+MoravskaVinoteka/albums?banner=pwa

Hrozny veltlínu dozrály a enolog pan Červinka je stihl sklidit ještě dříve než se rozpršelo.

Proto máte jedinečnou možnost ochutnat letošní poslední burčák z odrůdy Veltlínské zelené ve výběru z hroznů. 

Cukernatost moštu byla 24°ČNM.

Během příštího týdne se doprodá poslední litr burčáku a můžeme se začít těšit na mladá vína.

 

Page 19 of 21