Vínorádce - sommelier o víně
- Details
- Category: Vínorádce - sommelier o víně
V prvním díle jste se dočetli, že dělení vín může být úplně jednoduché, ale i složité. Záleží, jak jej pojmete. Popsali jsme základy dělení vína. Dnes se dozíte, jak se orientovat v rozdělení vín podle vinařského zákona, a jak víno dělí sommeliéři či restauratéři. Přečtěte si 2. díl.
Read more: Orientujete se ve víně? 2. díl - Jak vína rozdělují sommeliéři
- Details
- Category: Vínorádce - sommelier o víně
Rozdělení vín může být záležitost docela jednoduchá, když k ní přistupujete stylem chutná – nechutná (v tomto případě řečeno moravským dialektem: dá sa / nedá sa), ale taky velmi složitá, když si zadáte kritérií o něco víc. Chcete se vyznat alespoň v základech? Chcete vědět, jak k rozdělení vín přistupují historikové, obchodníci, výrobci, zákonodárci, restauratéři, degustátoři či sommelieři? Čtěte dál.
Read more: Orientujete se ve víně? Čtěte průvodce rozdělením vína - 1. díl
- Details
- Category: Vínorádce - sommelier o víně
Říká se, že víno je staré jako lidstvo samo. Zní to pěkně, ale pravda to není. Můžeme však připustit, že je víno velmi pravděpodobně starší než důkazy o jeho výrobě. Kdo jej začal pěstovat? Odkud se víno dostalo do Evropy a České republiky? A jaké odrůdy? Přečtěte si stručnou historii vína v pár odstavcích, buďte vínoznalcem.